Bekas Isteri Cef Fikree Ded4h perkara sebenar yang menjadi pvnca p3nceraian .

Bekas isteri kepada Cef Fikree, Syarifah Zuriehan menasihati pasangan yang belum berkahwin agar menjaga aib masing-masing.

Kata Zuriehan, sebagai peringatan seseorang individu itu sepatutnya mencari pasangan yang tidak suka memburukkan satu sama lain kepada orang luar.

“Ini peringatan pada diri sendiri juga. Carilah pasangan yang tak ringan mulut nak burukkan kita.

“Kalau awal-awal sebelum kahwin dah cerita buruk pasal diri masing-masing, lepas kahwin akan jadi lebih banyak isu sebab belum kawin burukkan kita dekat kawan-kawan, skandal-skandal.

“Lepas kahwin burukkan kita dekat family. Jangan hairanlah kalau keluarga mertua asyik tak suka saja, dah kena sabotage dari dalam,” tulis Zuriehan.

Mengulas lebih lanjut, tambah ibu tunggal itu, jangan jadikan pasangan sebagai kambing hitam demi kepentingan diri sendiri.

“Moral of the story, kalau tak suka cakap tak suka. Jangan jadikan pasangan sebagai kambing hitam.

“Jangan depan pasangan pijak semut tak m4ti tapi belakang perangai nauzubillah. Baca kes viral semalam terus muhasabah diri,” tambahnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ni peringatan pada diri sendiri jugak. Carilah pasangan yg tak ringan mulut nak burukkan kita..kalau awal2 belum kawin dah cerita buruk pasal diri masing2..lepas kawin akn jadi lebih byk isu sebab belum kawin burukkan kita dekat kawan2..dekat scandal2..lepas kawin..burukkan kita dekat family. jgn hairanlah kalau keluarga mertua asyik tak suka saja..dah kena sabotage dri dlm.🤷🏼‍♀️ so, moral of the story, kalau tak suka cakap tak suka. jangan jadikan pasangan sebgai kambing hitam 🤣 jgn depan pasangan pijak semut tak mati tapi belakang perangai Nauzubillah. Baca kes viral semalam terus muhasabah diri. ❤ #sayatakminatsukan

A post shared by Syarifah Zuriehan (@zuriehanbenyahya) on

Nasihatnya lagi, pasangan terbabit seharusnya berbincang antara satu sama lain dan mencari jalan penyelesaian terbaik.

“Kalau betul pun si perempuan ajak kahwin, kalau suka dan sudi, kahwinlah. Kalau sudi tapi tak bersedia, sit down dan negotiate lah elok-elok,” katanya.

Semalam tular kisah pasangan selebriti dan ahli sukan yang hanyut bercinta didakwa mendatangkan masalah dan campur tangan pihak lain.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Limau Manis

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Kisah Kita

Sumber : Gempak

Be the first to comment on "Bekas Isteri Cef Fikree Ded4h perkara sebenar yang menjadi pvnca p3nceraian ."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*